Sweden Rock Festival

 

Sweden Rock Festival är en årlig hårdrocksfestival som äger rum i Sölvesborg i Blekinge och som till och med blev Sveriges mest välbesökta festival åren 2008 och 2013. Festivalområdet rymmer över 40.000 besökare och sträcker sig över fyra dagar.

Festivalen startades 1992, då under namnet Sommarfestivalen, på den lilla orten Olofström. Året därefter flyttade den till Karlshamn, omdöpt till Karlshamn Rock Festival. 1998 förlades festivalen för första gången i Sölvesborg och 1999 antogs namnet Sweden Rock Festival.

På Sweden Rocks hemsida beskriver man sig som den bästa blandningen av klassisk rock, hårdrock, metal och blues, samt att man erbjuder en trevlig stämning och marknadens bästa service. Besökare från över 50 länder kommer varje år till Sweden Rock Festival.

År 2017 äger festivalen rum mellan den 7:e och 10:e juni, och några av de band som redan är bokade är Aerosmith, Scorpions och In Flames.

I en tid då flera festivaler i Sverige har gått i konkurs eller kraftigt minskat i omfattning är Sweden Rock Festival ett av de arrangemang som går emot strömmen och har höga besöksantal år efter år.

 

clubblog