Vad är Heavy Metal?

Det finns en mängd olika typer av genrer inom musik i världen. En av dessa heter heavy metal vilket är en typ av rockmusik. En del tycker att denna typ av musik är alldeles för extrem, men i själva verket finns det mycket bra musik inom genren. Därför kommer denna text beskriva närmare vad heavy metal är.

Genrens ursprung

Precis som mycket annan musik har heavy metal sitt ursprung i USA där den började spelas i slutet på 60-talet. Genren kännetecknas av att ha högt ljud med långa gitarrsolon och snabba beats. För många kan det låta väldigt aggressivt, just på grund av att det går betydligt fortare än inom andra genrer.

Var kan man lyssna på heavy metal?

Förr i tiden kunde man generellt sett endast höra heavy metal på olika hårdrocksfestivaler i Europa och USA. Numera räcker det att man köper trådlösa hörlurar för att kunna njuta av musiken via mobilen eller datorn. Heavy metal finns nämligen både på Spotify och på Youtube. Således kan man med ett par hörlurar lyssna på det när man åker till jobbet på morgonen.

Kända band inom heavy metal

De allra mest kända banden inom heavy metal är bland annat Black Sabbath, Led Zeppelin och Deep Purple. Dessa var också inblandade i grundandet av genren från början. Sedan dess har den vuxit kraftigt och influerat andra artister. Bland annat så har artister som Judas Priest och Motörhead influerats av heavy metal och därefter utvecklat den vidare. Därför skiljer sig också heavy metal åt genom tiderna, i början av 60-talet var den mer baserad på blues. Under senare år har nya band och artister gjort nya tolkningar av genren.

clubblog