Tips inför sommarens konserter

Sommaren stundar och med det även partyladdade konserter. Något den inbitne heavy metal fantasten så klart inte vill missa. Alkohol och långa nätter hör ofta musikfester till, men det går faktiskt att anamma en mer sund stil. Här kommer några hälsotips inför konsertsommaren!

Trimma kroppen

En riktigt bra heavy metal konsert håller dig aktiv från första stund till det allra sista soundet. Därför gäller det att vara fysiskt förberedd för att orka med en hel konsert i glödande sommarhetta. Tipset är att ladda med rätt träning som ger dig uthållighet, men så klart även en trimmad festivalkropp. På gorilla sports hittar du alla redskap du behöver för att komma på rätt bana med träningen. Du hittar dessutom snygga träningskläder som gör ditt gymmande ännu mer inspirerande. Tagga gärna kompisarna så att ni tillsammans kan sporra varandra till en mer trimmad konsertkropp!

Med en bra fysik kommer du få ut så mycket mer av sommarens konserter. Headbanga och få hela kroppen i rörelse eller hoppa i ett under timlånga konserter. Ett tränat heavy metal fan kommer definitivt att njuta konserten eller festivalen rakt igenom!

Vätska och alkohol

Huruvida vi kommer att uppleva en lika tropisk sommarvärme i år som förra året 2018 är något bara experterna kan sia om. Oavsett vilken temperatur sommarvärmen ligger på är det alltid att rekommendera ett balanserat vätskeintag. Framför allt i samband med fysisk aktivitet eller långa stunder på stående fot. Det viktigaste är att lära känna sin kropp och vara uppmärksam på signaler som visar brist på vätska. Låt det aldrig gå så pass långt att du verkligen är törstig utan se till att dosera kroppen med lite vatten mellan varven. Huvudvärk, yrsel eller förstoppning kan vara tecken på uttorkning och du bör aldrig låta din kropp nå den graden av vätskebehov. Särskilt inte under en trång konsert med gassande sol som tak över huvudet.

Sen är det den ständiga diskussionen gällande alkohol. I samband med konserter och festivaler tenderar alkohol att vara en självklarhet för många besökare. Att du vill maxa glädjen med alkohol må vara ditt eget val, men se till att dricka med måtta. Syftet bör ju vara att faktiskt uppleva grym musik i härlig atmosfär. Något som snabbt kan vara ett minne blott med för mycket alkohol i blodet. Utan tvivel får den nyktra konsertbesökaren betydligt mer ut av musiken än den som fokuserar mer på ölen än på upplevelsen. Känner du ändå att det kan vara svårt att tacka nej till ett par kalla bärs i sommarhettan kan de här tipsen vara till hjälp. Det kan låta som en klyscha, men tänk på morgondagen. Bilderna från en häftig heavy metal konsert är värda att komma ihåg och upplevelsen är ett rus i sig!

clubblog